Aday Seçim Süreçleri

1. Aşama: Yazılı Değerlendirme

Tamamı Türkçe olarak hazırlanmıştır. Zihinsel beceri ve etkin uyum ölçeğinden oluşmaktadır. Akademik bilgi ve yabancı dil bilgisi test etmemektedir.

Adayların sınav merkezine gelirken yanlarında fotoğraflı bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, pasaport vb.), öğrenci belgesi ve burs başvuru evraklarını getirmeleri gereklidir. Değerlendirmeye girecek adaylara sınav yeri detayları SMS ve e-posta yoluyla bildirilecektir.

Hazırlanması gereken Burs Başvuru Belgelerinin listesi

YES Programları Burs Başvuru Formu

2. Aşama: Burs Başvuru Belgelerinin İncelenmesi

Yazılı sınava geldiklerinde tüm adayların burs başvuru belgelerini ve öğrenci belgelerini teslim etmeleri gerekmektedir. Burs belgeleri ile ilgili ayrıntıları yukarıdaki bağlantılara tıklayarak indirebilirsiniz. 16 - 17 Eylül tarihlerindeki yazılı sınav sırasında Türk Kültür Vakfı görevlilerine teslim edilecek Burs Başvuru Belgeleri 13 Ekim 2017 tarihine kadar incelenecektir. Burs başvuru evraklarını eksiksiz teslim etmeyen adaylar ikinci aşamada başarısız olmuş sayılacaktır.

3. Aşama: Seçim Günü: Mülakat ve İngilizce Dil Yeterliliği

Sadece 2. Aşamayı başarıyla tamamlayan adaylar davet edilecek olup detayları TKV tarafından ilgili adaylara duyurulacaktır. 3. Aşama sonuçları, değerlendirmenin yapıldığı günü takip eden ilk 15 gün içerisinde  SMS ve e-posta yoluyla bildirilecektir.

Seçim Günü; TKV-YES gönüllülerinden oluşan komisyonlarca toplu ve bireysel görüşmeler şeklinde; adayı daha yakından tanımaya ve programa yönelik motivasyonunu anlayıp yetkinliklerini ölçmeye yönelik olarak yapılmaktadır. Adayın İngilizce dil yeterliliğini ölçmek üzere Mülakat ve Yazılı sınav uygulanacaktır.

4. Aşama: Ev Ziyaretleri ve YES Program Başvuru Formunun İncelenmesi

İlk 3 aşamayı başarıyla tamamlayan öğrencilere ev ziyaretleri düzenlenecek ve YES başvuru formunu doldurmaları istenecektir. Program Başvuru Formu, TKV tarafından 3. aşamada kabul edilen kabul edilen adaylara gönderilecektir.

* Adaylara bildirilen değerlendirme sonuçları kesin olup, itirazlar işleme alınmayacaktır. Herhangi bir öğrencinin YES programları için aday olarak kabul edilip, edilmemesiyle ilgili tüm yetki ve sorumluluk Türk Kültür Vakfı’na aittir.