Gönüllülerimiz

Türk Kültür Vakfı'nın Türkiye'de en fazla gönüllüye sahip STK'lardan biri olduğunu biliyor muydunuz?

Türk Kültür Vakfı, tüm faaliyetlerini gönüllülerinin gücü ve desteğiyle yürütmektedir. Gönüllülük, vakfın temel değerleri ve yapı taşlarından biridir. Programların ve eğitsel faaliyetlerin omurgasını oluşturan gönüllüler, kültürlerarası anlayış, barış ve iletişimi amaçlar.

Gönüllülerimiz, enerji ve zamanlarını, program katılımcılarının duyarlı ve sorumlu vatandaşlar olabilmeleri için kullanır. Bu süreçte, ayrıca uluslararası öğrenme fırsatları da elde ederler. Bununla birlikte, katılımcılar ve misafir ailelerle çalışmak gönüllülere, kendi kültürleri hakkında daha fazla bilgi edinme, diğer dillerde pratik yapma ve sosyal aktivitelere katılma imkanı tanır.

AFS Gönüllüleri Derneği, 1999 yılında kültürlerarası etkileşim yolu ile dünya barışına katkıda bulunmayı hedefleyen, büyük bir kısmı AFS ve benzeri öğrenci değişim programlarından katılımcı ya da konuk aile olarak yararlanmış gönüllülerin bir araya gelmesi ile kuruldu.

Kuruluş amacı AFS Programları’ndan bir şekilde faydalanmış insanları bir çatı altına toplamak, öğrenci değişim programlarına gönüllü desteğini sağlamak ve yaygın gönüllü ağını etkin kullanarak farklı kültürlerarası etkileşim (KArE) çalışmaları geliştirmek olan dernek, üç büyük şehirde bulunan şubeleri ve ülke çapına yayılmış yüzlerce gönüllüsü ile kültürlerarası anlayış ve dünya barışına katkıda bulunmaya çalışmaktadır.

2015 yılında yapılan misyon ve vizyon değerlendirmeleriyle, üyelerimiz tarafından derneğe daha geniş kitlelerin katılımlarının sağlanması, kültürlerarası etkileşim konusunda Türkiye’nin yaygın, kapsayıcı, öncü sivil toplum kuruluşu haline gelmesi kararı alınmıştır. Bu amaçla başlayan KArE inisiyatifi, çalışmalarını bu yönde odaklayan farklı projeler geliştirilmesini, herhangi bir değişim programına bağlı kalmaksızın dünya barışına gönül veren herkesi bünyesine katmayı hedeflemektedir.

AFS Gönüllüleri Derneği hakkında daha kapsamlı bilgiye ve üyelik formuna www.afsgonulluleri.org adresinden ulaşabilirsiniz.

Ön Başvuru Formu

Türk Kültür Vakfı Programları ve Eğitimleri hakkında bilgi almak, yeni programlarımız ve etkinliklerimiz hakkındaki duyuruların email adreslerinize gönderilmesi için lütfen aşağıdaki formunu doldurunuz.

Bu formu doldurarak AFS ve YES Akademik Yıl Değişim Programları için resmi başvuru yapamazsınız, lütfen program başvuruları ile ilgili bağlantıları takip ediniz.

Ön Başvuru Formu
Başvuru Takip Formu

Başvurunuzu takip etmek için lütfen bilgilerinizi giriniz. (YES ve AFS başvuru takibi bu modülden yapılamamaktadır.)