5-19 Ağustos 2018 tarihlerinde Braunschweig`da

Teknolojiye, matematiğe ve doğa bilimlerine hayran mısın? Bu konuların diğer ülkelerde nasıl bir öneme sahip olduğunu merak mı ediyorsun? O zaman Braunschweig'daki Alman-Türk Intercultural Science Lab tam senin yerin!

MINT* konusu Almanya ve Türkiye için büyük öneme sahiptir ve her iki ülke kendi gençlerinin MINT becerilerini kapsamlı biçimde desteklemektedir. Bu süreç, özellikle bireyler arasında ilişki kurmakta önem kazanıyor. Bu nedenle Stiftung Mercator Vakfı, AFS Interkulturelle Begegnungen ve Türk Kültür Vakfı seni Almanya'dan ve Türkiye'den gelen akranlarınla buluşturmak üzere bu burslu programa davet ediyor.

Onlarla birlikte panellerde, seminerlerde ve şirket ziyaretlerinde MINT konularının çok yönlülüğünü ve ayrıntılarını keşfet. Örneğin laboratuarda çalışacaksın ve DNA ayıklayacaksın. Kendi duş jelini üretecek, nasıl motor yapıldığını öğrenecek ve uçuş emniyeti hakkında daha fazla bilgi edineceksin.

Almanya'da ve Türkiye'de bulunan çeşitli kültürleri de keşfedebilmen için kamp esnasında seni, kültürlerarası konuların ele alındığı mini seminerlere düzenli olarak davet ediyoruz.

Böylece hiç farkında olmadan uluslararası bilimsel alanda bir geleceğe de hazırlanmış olursun. Dönüşümlü bir aktivite programı olması tabiki sağlanacak.

Grubun, Braunschweig öğrenci yurdunda çok yataklı odalarda kalacak. Kamp esnasında tam pansiyon yemek verilecek ve eğitimli danışmanlarımız her zaman hizmetinde olacaktır.

Programa katılım için iyi düzeyde İngilizce bilmek gerekir.

Heyecan verici konuların ve yeni arkadaşlıkların olduğu unutamayacağın bir deneyim yaşamaya hazır ol. Seni Braunschweig'da görmekten mutluluk duyarız!

* MINT = Matematik, Enformasyon, Doğa Bilimleri, Teknoloji

Seni bekleyenler:

• Wolfsburg'daki Volkswagen fabrikasını ziyaret
  • DLR_School_Lab ve TU Braunschweig okul laboratuarında paneller ve seminerler
  • Geocaching (define arma)
  • Kültürlerarası konularla alakalı mini seminerler
  • Berlin'e bir gece - iki günlük gezi
  • Boş zaman aktiviteleri
  •  ... ve tabiki biraz eğlence

Katılım koşulları

• 15 ile 17 yaş arasında olmak
  • MINT konularıyla ve uluslararası ilişkilerle ilgili olmak
  • İyi düzeyde İngilizce biliyor olmak (program dili İngilizcedir)

Braunschweig'daki Intercultural Science Lab bursunun kapsadığı masraflar şu şekildedir:

• Türkiye'den Almanya'ya uluslararası yolculuk
  • Programa katılanların cinsiyetlerine göre çok yataklı odalara yerleştirilmesi
  • Program süreci boyunca tam pansiyon yeme/içme
  • Bütün paneller ve program aktiviteleri
  • Boş zaman aktiviteleri
  • Program boyunca ziyaretler ve transferler
  • Berlin'e gezi
  • Kültürlerarası seminerler
  • Zorunlu seyahat ve kaza sigortası
  • Günün yirmi dört saatı yerinde hizmet
  • AFS'ye 24 saat ulaşılabilirlik
  • Katılım sertifikası

Vize,  iData hizmet bedeli ve havaalanı vergileri ile kişisel ihtiyaçlarla ilgili harcamalar program kapsamında değildir.

Başvuru ve süreler

Başvuru formu için lütfen tıklayın.

Yerler büyük ihtimalle hızlıca tükenecek, dolayısıyla başvurunu mümkün olduğunca hızlı göndermende fayda var. Son başvuru tarihi 1 Haziran 2018'dir.