Almanya'da Ağustos 2018'de başlayacak ve Ağustos 2019'da sonra erecek Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) kapsamındaki iki projede görev alacak gönüllüler aranıyor. Avrupa Gönüllü Hizmeti hakkında daha detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Werkstatt Sutthausen

Heilpädagogische Hilfe Osnabrück bünyesinde bulunan Werkstatt Sutthausen; Engelli yetişkinlerin iş hayatında kendilerini geliştirebilmeleri için çeşitli aktivite ve atölyeler (elektrik mühendisliği ve montaj, bahçe bakımı, ahşap ve metal işleme, ambalajlama, gastronomi, vs.) sağlayan bir kuruluştur. Kuruluşun en büyük hedeflerinden bir tanesi, engelli insanların topluma kazandırılmasıdır.

Bu projeye katılmak için; Engelli bireylerle çalışmaya açık, empati kurma yeteneğine sahip, takım çalışmasına uygun ve insanlarla iletişime geçmeye hevesli olmanız gerekmektedir.

Ağustos 2018 - Ağustos 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek projenin haftalık çalışma saati 38 saat olarak planlanmıştır. Gönüllülerin yıllık izni 30 gündür. Gönüllüler, merkezin bulunduğu Osnabrück’teki bir öğrenci yurdunun tek kişilik odalarında konaklayacaklardır.

Proje broşürüne buradan ulaşabilirsiniz.

The Historisch-Ökologische Bildungsstätte

Papenburg şehri ve Emsland ilçesi tarafından desteklenen tanınmış bir eğitim merkezidir. 100’den fazla yatağı bulunan tesisin asıl hedefi toplumu geliştirmeye yönelik bireyler yetiştirmektir. Bu sebeple HÖB çeşitli seminerler sunar. Bu seminerler; çevresel eğitim, ekolojik tartışmalar, politika/tarih/ekonomi, organizasyonel gelişim ve liderlik, eğitim, beden/zihin/ruh, sanat/kültür/yaratıcılık gibi konulara odaklanmaktadır.

Proje broşürüne buradan ulaşabilirsiniz.

Ağustos 2018 - Ağustos 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek projede haftada 39 saat çalışacak gönüllülerin görevleri arasında; seminerlerin planlanma ve hazırlanma sürecine yardımcı olmak, misafirlerle ilgilenmek, hafta içi/hafta sonu etkinliklerinde görev almak ve resepsiyon işleri, şoförlük hizmetleri gibi alanlarda etkin rol almak yer alır.

Bu projede çalışacak;

• ileri düzeyde Almanca bilen,
  • değişik konulara ve hedef kitlelere yönelik eğitim çalışmalarına ilgi duyan,
  • yaratıcı ve el becerisine sahip,
  • takım çalışmalarına ayak uydurabilecek, iyi iletişim becerisi olan,
  • empati kurabilen, hevesli ve neşeli gönüllüler aranıyor.

Başvularınız için İngilizce CV ve motivasyon mektubunuzu 2 Nisan 2018 Cuma gününe kadar agh-evs@afs.org adresine yollayabilirsiniz. (CV ve Motivasyon mektubu hazırlama konusunda bu dökümanı inceleyebilirsin.) Sonrasında bireysel mülakat için davet edileceksiniz ve projeye özel başvuru formu doldurmanız istenecek.

Gönderici kuruluş olmak için sizlerden şu koşulu karşılamanızı istiyoruz:

• Bizimle benzer alanda çalışan ve ilkelere sahip bir sivil toplum kuruluşunda gönüllü faaliyetlere katılmış olmak.

Çünkü; AGH ile bir projede yer almadan önce yaşadığın yerde bir gönüllülük projesine dahil olman, gönüllülük konusunda sana deneyim kazandıracak ve kişisel gelişimini destekleyecektir. Bunun katkıları da kısaca şu şekilde:

• Gitmeden önce gönüllülük nedir ne değildir hakkında bir fikrin olacak, başvurularında hangi projelere yöneleceğini daha netleştirebileceksin.

• AGH sırasında ise projeye ve ev sahibi kurumuna katkıların artacaktır.