Tarih:   18-26 Kasım 2018
Yer :      Hamburg

Almanya ve Türkiye arasındaki herhangi bir değişim programına katıldınız mı ?

Her iki ülkenin gençlerinin birbirlerinin kültürlerini, oradaki eğitim sistemini öğrenmelerini mi  istiyorsunuz?

O zaman Türkiye-Almanya arasında yapılacak olan değişime okul olarak katılabilirsiniz.

Proje Mercator Vakfı’nın sponsorluğunda, Almanya InterCultur ve Türk Kültür Vakfı kurumlarının işbirliği ile düzenlenmektedir.

Türkiye’den Katılımcılar İçin Koşullar :

• Bu program bir haftadır. İstanbul, Ankara ve İzmir illeri dışındaki illerde bulunan bir okulun 15 ögrencisi ve 1 ögretmenin katılımıyla gerçekleşecektir.(Aynı okuldan 2. Ögretmenin tüm masrafları kendisi veya okul tarafından sağlandığı takdirde katılabilir.) Programa Türk Kültür Vakfı’ndan bir gönüllü de grup lideri olarak katılacaktır.
  • Okul ögrencilerinin 15 ve 17 yaşları arasında olmaları
  • Programın tamamına aktif bir şekilde katılmaya ve öğrendiklerini etkinlik sonrasında uygulamaya hazır olmak
  • İngilizce bilmek; (Almanca bilgisi  önkoşul değildir )
  • Katılımcı sayısı okulunuzdan 15 kişi ile sınırlıdır.

Başvurunuz, konuya olan ilginiz,  bugüne kadarki değişim deneyimleriniz ve hepsinden elde edilecek deneyimleri paylaşma ve hayata geçirme olanaklarınız ve görüşleriniz çerçevesinde değerlendirilecektir.

Dahil olan hizmetler:

● Gidiş ve dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti (Lütfen katılımın kesinleşmeden biletini kesinlikle almayınız.)

● Havaalanı transferleri

● Program kapsamındaki tüm yemek ve konaklama giderleri

● Çerçeve programı masrafları

● Idata Vize Hizmet Bedeli (Program kapsamında katılımcıların vize başvurusu yapması gerekmektedir.)

● Kaza ve mali sorumluluk sigortası, ayrıca Türkiye‘den katılımcılar için sağlık sigortası

● Kişisel ihtiyaçlara ilişkin harcamalar program kapsamında karşılanmamaktadır.

Son başvuru tarihi: 20 Ekim 2017

Lütfen buraya tıklayarak ulaşacağınız başvuru formunu nesrin.kacan@afs.org adresine email ile gönderiniz.

Adaylar başvuru sürecinin sonucu hakkında 23 Ekim 2017 tarihine kadar e-posta ile bildirilecektir.

Bu program ile, iki ülke arasında daha fazla öğrenci ve gençlik değişim programların yer alması, gençlere farklı kültürleri ve eğitim imkanlarının tanıtılması amaçlanmaktadır.

Programı düzenleyen kurumlardan InterCultur gGmbH, AFS Interkulturelle Begegnungen e.V.'nin kâr amacı gütmeyen bir yan kurumu olmakla birlikte, kültürlerarası değişimin en eski ve dünya çapındaki en büyük kurumlarından birinin parçasıdır. InterCultur, kültürlerarası deneyim ve koşullar alanındaki 60 yılı aşkın pedagojik rehberlik tecrübesiyle kişiler, eğitim kurumları, kuruluşlar ve şirketler için çalışma, eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermektedir.

Türk Kültür Vakfı, kültürleri paylaştıran, bireyleri yaşam boyu geliştiren imkânlar ve deneyimler yaratarak barış ve uyumun birleştirdiği bir dünya için çalışan bir kuruluştur. Kurumumuz sunduğu programlarla çok sayıda lise ve üniversite öğrencisine, gönüllülerine ve birçok eğitim kurumuna kültürlerarası deneyim ve öğrenme fırsatları sağlamaktadır.

Proje,  Mercator Vakfı’nın kaynakları ile finanse edilmektedir.

İletişim ve  sorularınız için:

Türk Kültür Vakfı – AFS Kültürlerarası Programları Türkiye

Nesrin Kaçan