2015 veya 2016 yılında Training for Youth Ambassadors for German-Turkish Exchange (Alman - Türk Gençlik Değişimi için Gençlik Elçileri Semineri)‘ ne katılmışsan;

O tarihten itibaren de bir Gençlik Elçisi olarak sürekli faaliyet halinde olup, bağımsız projeler ve etkinlikler gerçekleştiriyorsan;

Almanya-Türkiye toplumları arasında karşılıklı anlayışa yönelik destek çalışmalarına ilişkin deneyimlerini geliştirmek ve seninle aynı düşüncede olan insanlarla fikir alışverişi yürütmek istiyorsan;

Ya da sadece yeni bir motivasyona ihtiyaç duyuyorsan,

O zaman bu çalıştay buluşmasına katılmalısın! Hadi, sen de buna katıl ve başka Gençlik Elçileriyle bir ağ oluşturma ve birlikte yeni fikirler geliştirme fırsatından yararlan.

Gençlik Elçisi olarak bir süredir Almanya’yı ve Türkiye’yi anlatan canlı bir tablonun sergilenmesinde önemli bir katkıda bulunmaktasın. Senin girişimlerin sayesinde Almanya-Türkiye düşünce alışverişleri tüm çeşitliliğiyle anlaşılır şekle dönüşmekte ve buna ilgi duyanlar için ulaşılabilir hale gelmekte! Gerçekleştirdiğin etkinlikler ve projeler diğer genç insanları da bir değişim deneyimini yaşamaya ve Almanya-Türkiye toplumlarının karşılıklı anlayışlarını geliştirme çabalarını desteklemede katkıda bulunmaya teşvik etmektedir.

Senin deneyimlerin bizim için büyük önem taşımakta! 2015 ve 2016 yıllarında olmak üzere iki kez başarıyla tamamlanmış olan Gençlik Elçileri eğitiminin ve heyecan uyandırıcı proje fikirlerinin ve deneyimlerinin oluşturduğu bu değerli hazineyi bir çalıştay buluşması vasıtasıyla kalıcı olarak zenginleştirmek arzusundayız. Söz konusu çalıştay buluşması geçmişteki ve gelecekteki projelere ilişkin fikir alışverişinde bulunma, karşılıklı önerilerde bulunma ve birlikte yeni fikirler üretme olanağını sağlamakta. Eşzamanlı olarak yürütülecek olan 2017 Gençlik Elçileri semineri üzerinden yeni katılanların senin deneyimlerinden yararlanmalarını sağlayabilir ve sen de kendi angajmanın için yeni fikirler edinebilir ve gelecekteki projelerin için yeni yol arkadaşları kazanabilirsin.

Almanya-Türkiye Gençlik Köprüsü bu çalıştay buluşması ile InterCultur gGmbH ve Türk Kültür Vakfı işbirliği içerisinde deneyimli Gençlik Elçileri olan sizler arasında iletişimi sağlayan, deneyimlerinizin paylaşılmasını ve hedef seminerlerle geliştirilmesini ve hepsinin ardından daha başarılı etkinliklerin ve projelerin gerçekleşmesini sağlayan bir platform oluşturmaktadır.

Çalıştay buluşmasının içeriği

• Şimdiye kadar yürütülmüş olan etkinliklere ve projelere ilişkin fikir alışverişi ve bunların getirdikleri
  • Hâlihazırda mevcut proje fikirlerinin geliştirilmesi ve yeni konseptlerin oluşturulması
  • Uygulamalı atölye çalışmaları, örn. (biçimsel olmayan, özgün) eğitim çalışmalarına yönelik faydalı yöntemler Örn. Süreklilik ve kültürel eğitim alanlarından uzmanların katkıları
  • Yeni Gençlik Elçileri ağı oluşturulmasında rehberlik
  • Aktif bir mezunlar ağının kurulmasına ilişkin ortak fikirlerin geliştirilmesi
  • Güncel gereksinimler üzerine görüşmeler ve Almanya-Türkiye gençlik değişim programlarının geliştirilmesine ilişkin öneriler

Katılım koşulları

• 2015 veya 2016 yılında Youth Ambassador Training (Gençlik Elçisi Semineri)’ne katılmış olmak
  • Program kapsamında faaliyetlerde bulunmaya devam etmeye ve ardından öğrendiklerini kendi girişimlerinle uygulamaya hazır olmak
  • Almanca ve/veya Türkçe bilmek; İngilizce bilmek avantajlı olabilir ama şart değil

Katılımcıların sayısı Almanya’dan ve Türkiye’den 10’ar kişi ile sınırlıdır.

Türkiye’den katılanlar için hizmetlere dâhil olanlar

• Gidiş ve dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti (Lütfen katılımın kesinleşmeden biletini kesinlikle alma.)
  • Havaalanı transferleri
  • Program kapsamındaki tüm yemek ve konaklama giderleri (çoklu odalarda konaklama)
  • Çerçeve programı masrafları
  • Idata Vize Hizmet Bedeli (Program kapsamında katılımcıların vize başvurusu yapması gerekmektedir ancak yapılan anlaşma kapsamında Idata Hizmet Bedeli dışında konsolosluğa bir vize ücreti ödemesi gerekmemektedir.)
  • Kaza ve mali sorumluluk sigortası, ayrıca Türkiye‘den katılımcılar için sağlık sigortası

Kişisel ihtiyaçlara ilişkin harcamalar program kapsamında karşılanmamaktadır.

Başvuru

İlgili adaylar egitim@afs.org adresinden bizlere ulaşabilirler. Son başvuru tarihi 13 Ağustos 2017.

Başvuruna ilişkin işlemlerin tamamlanmasından sonra geliş ve dönüşünle ilgili ayrıntıları görüşmek üzere en geç 31 Ağustos 2017 tarihine kadar seninle iletişime geçeceğiz.

Tüm sorularında egitim@afs.org adresinden bize ulaşabilirsin.