Avrupa Kültürlerarası Öğrenme Federasyonu'nun (EFIL) 25-28 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen olağan genel kurulu 60 kişilik katılımı ile son yılların en kalabalık genel kurullarından biri oldu. EFIL yönetimi son iki senede yapılan faaliyetleri anlattı ve finansal durum hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Olağan genel kurulun önemli misafir katılımcısı ise Kasım ayında göreve başlayan AFS Başkanı ve CEO'su Daniel Obst oldu. İki günlük genel kurulun önemli bölümlerinden biri de Sayın Daniel Obst ile yapılan röportajdı. EFIL yönetim kurulu üyesi Sinemis Candemir CEO'ya EFIL ve AFS programlarının geleceği ile ilgili sorular sordu. Tüm şeffaflığı ile cevap veren Daniel Obst ile yapılan roportajı EFIL Life yayınlar yayınlamaz bizde sizlerle paylaşacağız. Fakat öncesinde AFS Uluslararası'nın aktif vatandaşlık konusuna odaklandığını ve amaçları uyan 3.parti işbirlikleri ile iletişim ve etki ağını geliştirmeyi planladığını söyleyebiliriz.

Genel Kurul'un bir diğer önemli haberi de EFIL'e yeni katılan ülkelerin kabulu idi. Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Polonya, Sırbistan, Slovakya ve Slovenya EFIL'e katılan yeni AFS ülkeleri oldu. EIL Irlanda ise Irlanda'daki AFS programlarını yürüten dış paydaş olarak EFIL'e AFS dışından katılan ilk ülke oldu. Yeni katılan tüm organizasyonlara hoşgeldin diyor, ilerleyen günlerde yapılacak EFIL etkinliklerinde birarada olmak için sabırsızlanıyoruz.