6-13 Mayıs tarihlerinde Adana Bahçeşir Koleji'den, 8-14 Mayıs tarihlerinde ise Adana Erkan Koleji'nden öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte Rusya'daydılar.

Adana Erkan Koleji öğrencileri ve öğretmenleri Rusya'nın Astrahan Şehrinde Astrahan Linguistic Akademi Okulu ile yapılan sınıf değişiminde 6 gün boyunca ailelerin yanında konaklayarak Rus kültürünü daha yakından tanıma şansı buldu. Öğrenciler bu bir hafta çok şey öğrendiklerini belirterek, daha sonra Afs ile de bir yıllık deneyime gitmek için sabırsızlandıklarını söyledi.

Öğrenciler ile birlikte programa katılan  Adana Erkan Koleji öğretmeni Gonca Tokcan, bu programın çok faydalı olduğuna inandığını, öğrencilerin farklı kültürler öğrendiklerini ve arkadaş edindiklerini ayrıca kültürlere bakış açılarının değiştiğini ifade etti.

Adana Bahçeşehir Koleji'den  öğrenciler ise Rusya'nın Kirov Şehrinde Gymnasium School of Slobodskoy Okulu ile yapılan sınıf değişiminde 7 gün boyunca ailelerin yanında konakladılar.

Adana Bahçeşehir Müdürü Hakan Gediktaş bu programın öğrenciler için çok faydalı olduğunu, sınıf değişiminden faydalanan öğrencilerin akademik başarılarının arttığını belirtti.

Öğrenciler ile programa katılan Adana Bahçeşehir Koleji öğretmeni Yusuf Sincar, farklı kültürler tanımanın öğrencilerin kişisel gelişimleri ve medeni cesaretlerinin gelişimi açısından çok faydalı olduğunu belirtti.

Programda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.