Türk Kültür Vakfı Eğitim ve Organizasyonel Gelişim Ekibi'nin yaptığı ara değerlendirme neticesinde vakfımız 2017 yılının sonuna kadar 692 katılımcıya ulaşmayı planlamaktadır. Başta AFS Gönüllüleri Derneği olmak üzere Sabancı Üniversitesi, Avrupa Kültürlerarası Öğrenme Federasyonu (EFIL), Kennedy Lugar Youth Exchange and Study Programs (YES), AFS Kültürlerarası Programları, Özyeğin Üniversitesi, InterCultur, Mardin Kültür Derneği, KAOSPILOT, Universum, Novancia Business School, NOW ve Avrupa Staj Konsorsiyumu gibi ulusal ve uluslararası düzeyde çalışan onlarca kurum ile işbirliği geliştirilmektedir. TKV'nin ortakları Türkiye dahil 9 farklı ülkedendir. Ayrıca tüm eğitim imkanlarını sürdürülebilir bir eğitim finansman modeli sayesinde tam burslu olarak sunmuştur.

TKV'nin sunduğu veya ortak olduğu tüm eğitimlere kültürlerarası öğrenme kavramları entegre edilmiş olup bu çalışmalarda AFS Gönüllüleri Derneği üyesi gönüllü Eğitim Takımı ve TKV profesyonel ekibi aktif görev almıştır.