AFS Türkiye 1. Basamak Gönüllülük ve Kültürlerarası Öğrenme Eğitimi 28-30 Nisan'da Akçakoca’da gerçekleşecek.

Türk Kültür Vakfı olarak AFS Gönüllüleri Derneği'yle birlikte düzenleneyeceğimiz eğitim Türkiye’de faaliyet gösteren AFS gönüllülerine yönelik temel bir eğitimdir.

Birinci Basamak, üç basamaklı eğitim serisinin ilk ayağıdır ve tüm gönüllülerin alması tavsiye edilmektedir.

Son başvuru tarihi 29 Mart 2017’dir.

Başvuru için tıklayabilirsiniz.

Katılımcı sayısı sınırlı olduğu için başvurular Eğitim Takımı tarafından değerlendirildikten sonra sizinle iletişime geçilecektir. Başarılı bir eğitim, paylaşılan bilgiler ve kullanılan eğitim modeli kadar katılımcıların beklentilerine ve profillerine uygunluğu ile mümkündür. Bu nedenle formda yer alan soruları mümkün olduğu kadar detaylı ve samimi bir şekilde cevaplamanız büyük önem taşımaktadır.

AFS Türkiye 1. Basamak Gönüllülük ve Kültürlerarası Öğrenme Eğitimi’nin amaçları şunlardır:

• Katılımcıların kültürlerarası öğrenme yetkinliklerinin geliştirilmesi,
  • Katılımcıların gönüllülük ve sivil toplum kavramlarını açıklayabilmeleri,
  • Katılımcılarda gönüllülük motivasyonunun sağlanması,
  • Türk Kültür Vakfı (TKV) ve AFS Gönüllüleri Derneği (AFSGD) kurum kültürü ve çalışma anlayışının aktarılması,
  • AFS 101 olarak adlandırılabilecek temel süreçlerin (gönderme programları, konuk etme programları, projeler, eğitim, komiteler vs.) anlatılması.

Birinci Basamak, AFS Uluslararası tarafından geliştirilmiş olan Öğrenme Programı dahilindeki W (What Every AFSer Should Know About ICL) eğitimiyle eşdeğerdir. Bu eğitimi alan tüm katılımcılar AFS Global Link’e kaydedilmekte ve uluslararası geçerliliği olan bir sertifika almaya hak kazanmaktadırlar.
AFS Uluslararası Öğrenme Programı ile ilgili detaylı bilgi için tıklayabilirsiniz.

Katılım Koşulları:

• Gönüllülük motivasyonuna sahip olmak,
  • Belirtilen tarihlerde bütün vaktini bu eğitime ayırmayı kabul etmek. AFSGD üyelerine öncelik verilecektir.

Katılımcıların ulaşım masraflarını kendilerinin karşılaması gerekmektedir. Tüm katılımcıların yemek, konaklama ve eğitim masrafları tarafımızdan karşılanacaktır. Lütfen biletlerinizi eğitime kabul mesajı almadan satın almayınız.

İletişim: egitim@afs.org