Almanya’yı Keşfetmek!

NOT: GRUP OLARAK BAŞVURULAR ALINMAKTADIR!

Almanya Kültür ve Dil Kampı, kültürlerarası öğrenmeye ve deneyime ilgi duyan ve özellikle Alman kültürünü ve dilini öğrenmeye meraklı lise veya üniversite öğrenci grupları için özel olarak tasarlanmış 1 ya da 2 haftalık keyifli ve de zengin bir programdır. Kamp, Almanya’nın Hamburg şehrinde Türk Kültür Vakfı ve InterCultur gGmbH (AFS Almanya iştirakı) ortaklığında organize edilmektedir.

KATILIMCI PROFİLİ

Almanya Kültür ve Dil Kampı, kültürlerarası iletişime ve öğrenmeye açık, Almanya’yı, Alman Kültürünü ve Almanca dilini daha yakından tanımak isteyen 15-18 yaş lise öğrencilerine ve 18-25 yaş üniversite öğrencilerinin katılımına açıktır. Program, özellikle aynı seviyede Almanca bilen katılımcıları buluşturmayı amaçlar.

PROGRAM İÇERİĞİ

Bu program, katılımcılara hem dil kursu, hem kültürel geziler ve aktiviteler, hem de eğitim sisteminin tanıtalacağı eşsiz bir Alman deneyimi sunuyor. Program, Almanya’nın kuzeyinde bulunan ve ülkenin ikinci büyük şehri olan Hamburg’da gerçekleşecek. Program süresince katılımcılar, her sabah Almanca dil kursu alıyor olacaklar. Almanca dil kursunun yanı sıra Alman kültürü, gelenekleri ve göreneklerini tanıtıcı çok çeşitli etkinlikler ve geziler düzenleniyor olacak. Hamburg’un meşhur müzeleri, kültürel ve tarihi mekanlarına yapılacak olan ziyaretler ise katılımcıların Almanya’nın köklü tarihini ve zengin kültürünü daha etkin bir şekilde deneyimlemelerini sağlayacak. Aynı zamanda program boyunca AFS eğitmenleri de katılıcımlara eşlik ediyor olacak.

KATILIMCI SAYISI

En az 15 öğrenci içeren bir grup ile program gerçekleştirilecektir. Lise gruplarında her 15 öğrencinin başında bir öğretmen de grup lideri olarak programa katılabilir.

ÖNEMLİ HATIRLATMA: Bu programı sizden gelecek talepler doğrultusunda özelleştirmek mümkündür. Grupların ilgi alanlarına göre üniversite ziyaretleri, ekstra dil dersleri, Hamburg dışı etkinlikler, vb. de eklenebilir.

Hakan Karaoğlu - Program Koordinatörü

E-Posta: hakan.karaoglu@afs.org