Eğitimlerimiz

Temel Gönüllülük Eğitimleri

Üç aşamalı olarak tasarlanmış olan kurum içi gönüllü eğitimlerinin amacı gerek programlarda gerekse projelerde aktif olarak çalışan gönüllülerin yetiştirilmesidir. Her yıl Türkiye’nin dört bir yanında 300’e yakın gönüllüye temel gönüllülük eğitimleri verilmektedir.

Okullar için Kültürlerarası Öğrenme

Eğitim ve öğretim kurumlarının uluslararası açılımları günümüzde artık bir gerekliliktir. Öğretmenler, öğrenciler, veliler ve eğitim kurumu çalışanlarının, farklı kültürlerden bireylerle bir arada yaşama ve öğrenme odaklı tutum, bilgi ve yeteneklerini yani “kültürlerarası yetkinliklerini” geliştirmeleri önemlidir.

Sivil Toplum için Kültürlerarası Öğrenme

Sivil Toplum, toplumun bütün kesimlerinin, çeşitli amaç, istek ve ihtiyaçlar doğrultusunda bir araya gelerek örgütlenmesidir. Kar amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşları, devlet ve özel sektör dışındaki “üçüncü sektör” olarak tüm dünyadaki etkilerini artırmaktadır.

Şirketler için Kültürlerarası Öğrenme

Günümüzde gerçekleştirilen ticaret faaliyetlerde kültürlerarası temas göz ardı edilemez. Küreselleşme çağında gerçekleşen kültürlerarası temas ise tarafların kültürel farklılıklara, iletişim stillerine, karar verme süreçlerine ve algılayış biçimlerine özen göstermesini gerektirmektedir. Kültürel farklılıkları önemsemeyen bir faaliyette ise yanlış anlamalar, iletişim eksiklikleri ve çatışmalar kaçınılmazdır.

Kapasite Geliştirme (KAPGEL) Atölyeleri

Kapasite Geliştirme Atölyeleri, Türk Kültür Vakfı ve AFS Gönüllüleri Derneği ortaklığıyla Eğitim Takımı tarafından Türkiye genelindeki gönüllülerimize yönelik olarak gerçekleştirilmektedir.

Ön Başvuru Formu

Türk Kültür Vakfı Programları ve Eğitimleri hakkında bilgi almak, yeni programlarımız ve etkinliklerimiz hakkındaki duyuruların email adreslerinize gönderilmesi için lütfen aşağıdaki formunu doldurunuz.

Bu formu doldurarak AFS ve YES Akademik Yıl Değişim Programları için resmi başvuru yapamazsınız, lütfen program başvuruları ile ilgili bağlantıları takip ediniz.

Ön Başvuru Formu
Başvuru Takip Formu

Başvurunuzu takip etmek için lütfen bilgilerinizi giriniz. (YES ve AFS başvuru takibi bu modülden yapılamamaktadır.)